Wie zijn we ?

CONCEPT ALU is een bekend en gewaardeerd bedrijf ‘op mensenmaat’, een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring dat erin geslaagd is trouw te blijven aan de methoden en waarden van vakmanschap.

EEN LANGE TRADITIE VAN VAKMANSCHAP

Eugène Ouvrard, afkomstig uit een geslacht van smeden, stond in de vorige eeuw aan de basis van het familiebedrijf, in 1964 overgenomen door zijn zoon André. Ook de beide grootvaders van de huidige bedrijfsleider Camille waren smeden, de een in La Creulière, de ander in La Pillaudière. Dit is meer dan een anekdote. Het toont hoe belangrijk metaalbewerking is in onze bedrijfscultuur.

DE TWEEDE GENERATIE

André heeft een ondernemende geest en bouwt het bedrijf op: zijn kennis van lassen en metaalbewerking brengt hem als vanzelf bij loodgieterij en verwarming, diensten die toen nog zeldzaam waren in de regio. Het is het begin van de diversificatie van de activiteiten. Beide zonen van André gaan ook aan de slag bij het bedrijf. In 1979 richten ze samen het bedrijf ‘SARL Ouvrard André et Fils’ op.

BOOMING BUSINESS IN DE JAREN NEGENTIG

Door de achteruitgang van de smederij-activiteit gaan de bedrijfsleiders op zoek naar een nieuw elan. In 1985 wordt gestart met de productie en verkoop van aluminium veranda’s. De nieuwe activiteit werpt vruchten af. In 1990 wordt het bedrijf in twee gesplitst: de activiteiten loodgieterij, verwarming en elektriciteit gaan verder onder het merk Ouvrard, terwijl het nieuwe merk Concept Alu wordt gecreëerd voor de activiteit veranda’s. Het bedrijf vestigt zich op het industrieterrein Bois Joly in Les Herbiers.

ACTIVITEITEN IN EEN HOGERE VERSNELLING

Vanaf het begin drukt Concept Alu zijn stempel op de markt met innovatieve producten van hoge kwaliteit die het merk snel op de kaart zetten.

EN DE INNOVATIES VOLGEN :

Omdat geanodiseerd aluminium alleen beschikbaar is in het grijs, introduceert Concept Alu al snel gepoedercoat aluminium, waardoor meer kleuren mogelijk zijn. Dit stevige en esthetische materiaal heeft bovendien een garantie van 10 jaar.

Introductie van de ‘THERMOTOP’ (zelfdragend sandwichpaneel). Dit nieuwe product vervangt de polycarbonaatplaten en maakt veranda’s steeds populairder door de prima isolatie in winter en zomer. Concept Alu is het eerste bedrijf gespecialiseerd in veranda’s dat dit type dakbedekking zal gebruiken in Frankrijk.

1992 / 1993

1992
1993
1995

1995

Concept Alu zorgt voor een revolutie in de sector van de veranda’s door als eerste in de structuur GEÏNTEGREERDE ROLLUIKEN aan te bieden. Patentaanvraag (nr. 9909700).
Creatie van een eigen Concept Alu-collectie ‘THERMISCH ONDERBROKEN’ SCHUIFDEUREN van zeer hoge kwaliteit.

1996

1996
1997

1997

Creatie van het aanbod DAKPROFIELEN.
Alle werven worden voortaan uitgerust met dit nieuwe profiel.

1998

1998
1999

1999

Aanpassing van de geïntegreerde rolluiken en de BUISVORMIGE VERSTELBARE DAKSPANTEN van 16 tot 82 mm.
Concept Alu, de eerste integrator van ZELFREINIGEND GLAS wat het onderhoud van de ramen heel wat makkelijker maakt.

2002

2002
2003

2003

Patentaanvraag voor ‘Lumisol’, een nieuw rolluikconcept voor daken dat lichtinval combineert met thermische isolatie.
Introductie van een nieuw concept voor ZWEMBADOVERKAPPINGEN onder het merk UP (gepatenteerd overkappingssysteem).

2005

2005
2006

2006

Ontwerp en creatie van een ‘VERANDADORP’ in een gloednieuw gebouw met een productieatelier van 8.800 m2 op 4,5 ha aan de autosnelweg A87. Dit gloednieuwe showroomconcept is het eerste dat verschillende modellen veranda’s presenteert, volledig gemeubileerd en ingericht, zodat bezoekers zich makkelijker kunnen voorstellen hoe hun eigen veranda eruit zou zien.
Concept Alu creëert EXTANXIA, de eerste moderne ‘veranda-uitbreiding’ met een plat dak (-5% helling; conform de DTU-regels).

2008

2008
2009

2009

Introductie van de SOLEYA-veranda, uitgerust met fotovoltaïsche panelen ... en je verdient geld met de zon! Gepatenteerd en geregistreerd systeem. Concept Alu ontvangt de prijs ‘Entreprendre en Vendée’ (Ondernemen in de Vendée) in de categorie Architecturale, landschappelijke en milieukwaliteit. Concept Alu zet zich hiermee in voor de bescherming van de planeet.
Introductie van de HOMÉA-veranda met een toonaangevend en uitmuntend ontwerp. Innovatie met de creatie van de multifunctionele verbinding, een verstelbare paal die ervoor zorgt dat de veranda in technisch én esthetisch opzicht naadloos aansluit bij de aangrenzende ruimte van de woning.

2010

2010
2011

2011

Introductie van de eerste energiezuinige veranda’s, ontworpen voor een perfecte integratie in de woning. De veranda’s beantwoorden aan de opgelegde normen voor thermische isolatie en de technische criteria voor energiezuinige gebouwen.
Concept Alu biedt als eerste in de sector van de veranda’s een revolutionair SCHUIFRAAMSYSTEEM aan, waarbij de ramen in de wand verdwijnen en zo een grote opening naar buiten creëren.

2012

2012
2013

2013

Ontwikkeling van de eerste VERSTELBARE ZONWERING voor veranda’s. De Brisoletto is niet alleen een reële toegevoegde waarde op het vlak van architecturale vormgeving, maar filtert ook het licht waardoor een gezellige sfeer wordt gecreëerd. In hetzelfde jaar ontwikkelt Concept Alu de ‘LIAISON IN_OUT’ (gepatenteerd systeem), een verbinding die de toegang tot de veranda makkelijker maakt door de binnen- en buitenruimte op hetzelfde niveau te brengen. Geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.
EVOLUTIV is meer dan een pergola. Dit Concept Alu-product is ontworpen om te kunnen worden omgevormd tot een overdekte ruimte, carport of wintertuin.

2015

2015
2016

2016

DUO EXTANXIA-PERGOLA biedt twee leefruimtes waarvan het gebruik afhangt van het seizoen.
LUCIE, een nieuwe collectie profielen van robuuste kwaliteit voor grote ramen.

2017

2017
2018

2018

Nieuwe LEA-handgreep met een eigentijds design en 3-puntssluiting voor extra veiligheid.
DUO VERANDA-PERGOLA, een klassieke veranda met het comfort van twee ruimtes in één.

2019

2019
2020

2020

Uitbreiding van het gebouw om de productiecapaciteit te verhogen. Introductie van Mur By Concept & La Pergola.
Nieuwe generatie TR112-daken.

2021

2021